Mila Web Design

Huisstijl ontwerpen

Het eerste wat mensen zien van je bedrijf is jouw huisstijl. Daarom is het belangrijk om hierbij een duidelijk beeld te schetsen van wie je bent en wat je doet. Samen kunnen het gevoel wat jij over wilt brengen omzetten naar een passende branding.

Waarom is een goede huisstijl zo belangrijk?

Een huisstijl is het eerste wat een potentiële klant van jou opmerkt. Het is dus super belangrijk dat jouw huisstijl er goed uitziet en vooral laat zien wie jij bent, hiermee spreek je namelijk de klant aan die het best bij jou past. Hoewel een huisstijl kan meebewegen met de groei van het bedrijf is het belangrijk dat de basis goed staat. Je huisstijl is een herkenningspunt je klanten en toekomstige klanten.

Om een huisstijl op te stellen is het belangrijk dat jij natuurlijk weet wat jij mooi vind (je moet immers zelf goed aansluiten bij je huisstijl), maar denk ook vooral goed na over wat je wilt uitstralen. Wil je duur en luxe uitstralen, kies dan niet voor een kinderlijke huisstijl, hiermee breng je namelijk het verkeerde beeld naar buiten.

Wat is de basis van een branding?

Hoe gaan we aan de slag?

We kunnen vanaf verschillende punten beginnen. Ben je een nieuwe ondernemer die helemaal geen huisstijl heeft, dan gaan we alles vanaf nul opbouwen. Ben je een ervaren ondernemer die zijn huidige huisstijl wilt uitbreiden, dat kan natuurlijk ook. We kijken samen naar de basis die staat en kunnen vanuit daar besluiten wat er nodig is om deze uit te breiden. Het is natuurlijk ook mogelijk om een complete rebranding te doen van je bestaande bedrijf. Hierbij willen we de bestaande uitstraling behouden, maar deze wel in een fris nieuw jasje steken die past bij de wereld van nu.

Een huisstijl bestaat natuurlijk uit veel meer dan alleen je logo, kleuren en lettertype. Bij een complete huisstijl hoort ook een duidelijke tone of voice, decoratie onderdelen zoals achtergronden en een social media kit. Alle onderdelen die ik voor jou ontwerp ontvang je in een mooi overzicht, met uitleg hoe je deze het best kunt gebruiken.

Geïntreseerd geraakt en wil je verder praten?

Ga voor het totaalplaatje

Met een frisse website de zomer in?

Neem contact met mij op en laten we samen naar de mogelijkheden kijken!